Alla inlägg under oktober 2010

Av sofie collén - 21 oktober 2010 08:13

  

 I går var det en som var hem till mamma som hade typ en kurs om hudprudukter och sådant så man kan säga att det är som ett tupperware party fast med hudprudukter och att man fick tästa det var väldigt kul. :) så nu funderar jag på om jag ska göra det hära som ett projektarbete skulle vara väldigt kul:) mamma skulle prata med henne i dag hon som höll i de,så nu ska jag nog sj börja åka ut och vissa upp kanske skulle vara super kul:)

Av sofie collén - 21 oktober 2010 08:09

   

 
"Jag började fråga mig själv,
'Varför skriver du bara om ett drömföretag?
Varför startar du inte ett?'"

 - Mary Kay Ash

Redan som liten flicka skulle den framtida legendariska företagsledaren och författarinnan av tre bästsäljande böcker lägga grunden för tron på sig själv. Under sin uppväxt i Hot Wells, Texas vårdade Mary Kathlyn Wagner sin mycket sjuka far i hemmet medan hennes mor arbetade 14 timmar om dagen vid en restaurang i Houston. Vid sex års ålder tog Mary Kay hand om sin sjuka far, lagade mat, tvättade, fick högsta betyg i skolan och mottog utmärkelser för både sin författartalang samt goda retorik. "Min mors ord till mig blev temat för min uppväxt", sa Mary Kay Ash. "De har jag för alltid burit med mig genom livet; 'You can do it'"!

Som självförsörjande mor till tre barn arbetade Mary Kay Ash med försäljning parallellt med sina läkarstudier tills ett personlighetstest visade att hon var mer lämpad för försäljning och marknadsföring än för läkaryrket. Hon beslöt sig då för att arbeta heltid med försäljning hos Stanley Home Products. Hon började sin framgångsrika karriär på Stanley Home Products genom att med läppstift skriva ned sina försäljningsmål för veckan på sin badrumsspegel. Genom att boka tre demonstrationer om dagen vann hon så många försäljningspriser att hon var tvungen att trycka ihop dem i en papperskartong under sängen.

Mary Kay Ash slog ännu fler försäljningsrekord när hon började arbeta för World Gift där hon snabbt fick titeln National Training Director. De män hon utbildade på företaget blev avslutad utbildning av Mary Kay ständiga befodrade och fick dubbelt så hög lön. Mary Kay Ash utbildade de som senare blev hennes chefer. Hon hade fått nog. Efter 25 år inom försäljningsbranschen gick hon i pension.

Hennes pension 1963 varade en månad. "För mig är arbete och utveckling samma sak", sa  Mary Kay Ash. Inom en vecka från det att hon tagit farväl av sitt yrkesverksamma liv började hon skriva en bok för att hjälpa kvinnor att skaffa en framgångsrik karriär. Mary Kay insåg att hon hade författat en bok som handlade om så mycket mer än hennes eget yrkesverksamma liv. Det hon egentligen hade skrivit var en beskrivning av sitt eget drömföretag. Snart började hon fråga sig själv, "Varför skriver du bara om ett drömföretag, varför startar du inte ett?"

Tillsammans med sin då tjugoåriga son, Richard Rogers och sina personliga besparingar på 5000 dollar, gav Mary Kay Ash återstoden av sitt liv till sin vision om obegränsade möjligheter för kvinnor.

Det var nära att företaget aldrig fick se dagens ljus. Mary Kay Ashs make dog precis en månad innan dörrarna till hennes drömföretag, "Beauty by Mary Kay" öppnades. Tack vare stödet från sin dotter och bägge söner såg företaget dagens ljus fredagen den 13 september, 1963. Mary Kay Ash skriver i sin självbiografi, "Jag visste att jag inte skulle få en andra chans att förverkliga min dröm. Baserat på principen av att ju mer du ger, desto mer får du tillbaka avslutade företaget sitt första år med vinst. Under sina första 12 månader tjänade företaget 198 000 dollar. Inom fem år börsintroducerades företaget för att senare, 1985, återgå till privat ägande. Mary Kay Inc är idag ett av USAs största privatägda företag och fler än 1,8 miljoner kvinnor har idag tack vare Mary Kay Ashs dröm en fristående karriärmöjlighet för kvinnor som saknar motstycke.

Trots fantastiska framgångar i en bransch med stenhård konkurrens ansåg Mary Kay Ash att de produkter hennes företag förmedlade enbart var redskap. Det huvudsakliga syftet hos Mary Kay fortsätter att vara att berika kvinnors liv genom uppmärksamhet, motivation, gemenskap och en obegränsad inkomstmöjlighet som tillåter dem att prioritera sin personliga övertygelse och sin familj före sin karriär.  

Mary Kay Ashs arv fortsätter att berika kvinnors liv på många områden. The Mary Kay Foundation bidrar både till cancerforskning - framför allt de cancerformer som drabbar kvinnor - samt förebyggandet av våld mot kvinnor.

Genom hela sitt liv var Mary Kay Ashs främsta tillgång, enligt hennes son och medgrundare Richard Rogers, det sätt hon fick människor att tro på sig själva. Detta menar Richard Rogers var en direkt orsak av det stöd Mary Kay Ash fick som liten flicka av sin mor. Mary Kays mamma avslutade alltid varje samtal med, "You can do it, Mary Kay".

Mary Kay Ashs livshistoria är ett levande exempel på att allt verkligen är möjligt om man vill det tillräckligt mycket och är villig att betala priset för det. Än i dag lever hennes företag och alla de kvinnor som följt i hennes fotspår efter det mottot.

Av sofie collén - 19 oktober 2010 10:05

Sitter nu på första lektionen på skolan och är sjukt trött försöker läsa igenom faktan som vi fick av dom på museumet men min ögon håller på att falla igen. Min grupp ska göra en tidsresa om häxprocssesn och jag försöker läsa om Märta i Örbäck.

Sen är det hära en väldigt drygg dag bara bf hela dagen lång.


Av sofie collén - 19 oktober 2010 08:16

  

hejsan allihopa hur är det med er då? med mig äre jätte bra.

Jag och älsklingen for hälsade på mina kusiner i lördag och kom hem på söndag så i helgen var vi i umeå,vi hade väldigt trevligt vart lite festande på lördag men vi kom aldrig ut på krogen som vi hade tänkt, kul och träffa erikas härlig vänner väldigt trevliga:) på söndag gick vi på stan en sväng och tiitade i affärena som var öppen sen var vi på bio och sen vart det middag och vi beställde pizza och rullkebab som jag störde mig på att det hete men men det är som det är. sen vart det hem färd men vi hade en väldigt bra helg:)

Ja och i veckan ska jag träffa hon som ska göra min studenklänning sitter och titta efter klänningar hela tiden ifall jag kanske ska beställa en i stället jag vet inte än får se vad hon säger om den klänningen jag vill ha ifall jag har för mkt mage åt det då måste hitta en annan som jag kan beställa.:)

det är helt sjukt nästa veck har vi gått i skolan i två månader jag hoppas verkligen att året fortsätter så hära fort vill ta studenten och söka jobb så jag kan få i hop pengar så jag kan söka till frisör skolan ska börja, just nu vill jag börja med mitt arbetsliv och få i hop pengar och leva det liv jag vill,utan någon skola.

skriver i kväll kanske.

Av sofie collén - 13 oktober 2010 15:45

  

skön dag i dag. Började 11.20 gick till skolan gick på dom två lektioner jag hade promenarde hem, ha diskat undan och fixat här hemma. :)

I kväll tänkte jag och Erika Näsholm gå och prova på bodypumb jag lär va död efter åt för det ser sjukt jobbigt ut men riktigt kul:)

sen vid halv 7 ska vi hem till mamma och pappa och äta pannkak jag och älsklignen:)

Av sofie collén - 13 oktober 2010 10:54

        

gick in på nordlanders i går och tittade efter ett par vinterskor och då hade dom fått in dom hära som jag köpte som jag både kan ha till mukisbyxor eller om man ska gå ut eller till vardags jag älskar dom. Men ska önska dom andra jag hittade med dom äre lite finnare så ska önska dom i jul får man se om fall man får dom då, eller om jag blire utan dom ,men dom hära känndes mer användbara dom andra kunde jag inte ha mjukis byxor till och jag verkligen älskar att ha det på mig. Men nu har vi fått hem bilen igen känns skönt. men ska nog gå till skolan i dag med måste ju pröva att gå i dom nya skorna:) men ni får hare så bra:)

Av sofie collén - 12 oktober 2010 07:39

  

Ja min helg ha varit kannon:)

Antonia kom hem i fredags

vi grattade sandra och bigitta på lördagen eftersom dom hade fyllt år så vi gav bigitta en smörgåstårta som hannes hade gjort och den var super god och sandra vart nöjd med sina saker men smörgåstårtan var ingen höjdare för hennes del,sandra fick följa oss på marknaden:) jag köpte remare och chips men fick köpa en ny hallon rem på söndagen för sandra tyckte om det så det vart typ upp äten på lördag. åt en massa gott på marknaden och både lördag och söndag åt vi langos till middag verkligen super gott:) på lördag kväll for till emil och dack lite vart inte kals och det känndes skönt:) på söndag blev det film kväll med älsklingen och niklas:) jag just så här ha min helg sätt ut. 

Och att på söndagen hade jag och älsk varit tillsammans i 3 år och 7 månader helt underbart:) här hoppar jag från ämen.

Skulle så gärna vilja åka utomlands och få sola och bada och bara njut och ha det bra.

Sen vill jag att mitt hår ska växa ännu snabbare än vad det gör vill ha långt hår till studenten:)


nä nu ska jag ta och börja gå till skolan hej då:)

Av sofie collén - 7 oktober 2010 07:11

 

Satt och åt frukost med Johannes i morse jag tittar mot våran   almanacka vi har i köket bredvid fönstret jag får syn på att det är den åttonde i morgon,och jag fårstår inte att det är så länge sedan min älskade farmor gick bort jag har inte haft hon i min närhet här på jorden nu på 5 månader hon ha varit borta i 5 månader alltså jag kan inte riktigt fatta de. Jag tycker det bara känns som att vi inte träffats och pratat med varandra på ett tag,det känns fortfarande som att hon sitter i sin lägenhet på kärnen. När man pratar om farmor så är att pratar om hon som att hon finns, man täker inte ofta på att säga komma du håg hur hon gjorde typ. Inte minns du hon farmor va.

Jag saknar dig så otroligt mkt farmor saknaden är fruktansvärt stor Jag älskar dig verkligen hade inte kunnat haft nå bättre farmor,visst tyckte man att och sa till dig du fatta väll att du inte kan säga så till henne, han, dem. Men samtidigt du va dig sj.

Ovido - Quiz & Flashcards